logo

The Vocal Sound of Coldplay | 14 & 15 januari 2017

T

he Vocal Sound of… is een serie workshops voor ervaren (koor)zangers die geïnteresseerd zijn in bijzondere pop- en jazzmuziek. Een workshop duurt één weekend (zaterdag + zondag) waarin de muziek van één artiest of groep centraal staat. Van deze artiest of groep studeren we gedurende deze twee dagen een aantal uitdagende arrangementen in, met als afsluiting een kort, informeel optreden en opnames van de nummers. “The Vocal Sound of…” wordt georganiseerd en geleid door Hans Kaldeway. Hij schrijft ook de arrangementen die tijdens de workshop worden gebruikt.

Dit wordt workshop nummer 6 uit de “The Vocal Sound of…” serie. Na Queen, Steely Dan, Björk, Peter Gabriel en The Pointer Sisters is het nu tijd voor “The Vocal Sound of Coldplay”.
Coldplay behoeft nauwelijks introductie.  De site allmusic.com geeft een mooie omschrijving: Passionate, heart-rending British pop group whose sweet melodies and swooning lyrics made them one of the biggest bands of the new millennium. De groep is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot één van de grote stadion-acts. Dat is best begrijpelijk, want sommige Coldplay songs zijn zo aanstekelijk dat je ze het liefst met een paar duizend anderen mee wilt zingen. De ene keer groots en bombastisch, de andere keer klein en gevoelig.
De populariteit van Coldplay leidt er uiteraard toe dat hun nummers veelvuldig worden gecoverd, ook door koren en vocal groups. In deze workshop gaan we meemaken dat er voor een koor naast nummers als “Viva la Vida” en “Fix You” nog veel meer te beleven valt aan de muziek van Coldplay!

De workshop is bedoeld voor ervaren (koor)zangers, die graag snel en op een hoog niveau willen en kunnen werken, voor koordirigenten of zangdocenten die het leuk vinden om zelf ook weer eens ín het koor te staan. Er zullen geen audities worden gehouden, maar je moet wel in staat zijn, en de tijd hebben, om van te voren je eigen partij in te studeren. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het succesvolle verloop van de workshop! Voor het instuderen wordt uiteraard al het materiaal ruim op tijd beschikbaar gesteld. Tijdens het weekend zelf kan er dan volop aandacht worden besteed aan de samenklank, de sound, de groove, aan alles wat het samen zingen zo mooi maakt.

Data: 14/15 januari 2017, in Groningen.

Tijden:  10.00 – 17.00 uur, met op zondag om 16.30 uur een afsluitend optreden.

Kosten: 110 euro, studenten 85 euro. Dit is inclusief alle bladmuziek, koffie en thee. Lunch, diner en eventuele overnachtingen zijn voor eigen rekening. Groningen heeft tal van leuke overnachtingsmogelijkheden, hotels en bed & breakfast lokaties. Als je overnachting nodig hebt, regel dat dan op tijd, want in hetzelfde weekend vindt het popfestival Eurosonic/Noorderslag in Groningen plaats. Het kan dan nogal druk zijn….

Maximum aantal deelnemers: 25


Inschrijvingsformulier The Vocal Sound of Coldplay | 14 en 15 januari 2017

 

Verificatie

Wat zeiden deelnemers van de vorige “The Vocal Sound of…” workshops?

Erg leuk om met een groep onbekenden zoiets moois te maken! Dat geeft een enorme kick.

Geweldige ervaring!

Ik heb heel veel geleerd en intens genoten van het weekend.

Enthousiaste begeleiding, maar ook gewoon lekker positief-kritisch, daar hou ik wel van.

Ik vond de voorbereiding van de groep geweldig. Lekker meteen muziek maken!!

Moeilijke dingen doen op een natuurlijke manier. Gewoon omdat talent optimaal wordt aangesproken.

Ik vond het helemaal te gek ! Super arrangementen en super leiding. Leuke groep met allemaal goede zangers.

Weer veel geleerd en gedaan in korte tijd en veel nieuwe supermuzikale collega’s leren kennen.

Ik vond het heel prettig en knap dat jij muzikale struikelblokken effectief oplost, en is het niet vandaag, dan morgenochtend wel.%5