logo

The Vocal Sound of Katzenjammer | 20 en 21 januari 2018

T

he Vocal Sound of… is een serie workshops voor ervaren (koor)zangers die geïnteresseerd zijn in bijzondere pop- en jazzmuziek. Een workshop duurt één weekend (zaterdag + zondag) waarin de muziek van één artiest of groep centraal staat. Van deze artiest of groep studeren we gedurende deze twee dagen een aantal uitdagende arrangementen in, met als afsluiting een kort, informeel optreden en opnames van de nummers. “The Vocal Sound of…” wordt georganiseerd en geleid door Hans Kaldeway. Hij schrijft ook de arrangementen die tijdens de workshop worden gebruikt.

“The Vocal Sound of Queen, Steely Dan, Björk, Peter Gabriel, The Pointer Sisters en Coldplay” zijn geweest, deze keer halen we de muziek uit Noorwegen, met de band Katzenjammer!
Katzenjammer bestaat uit 4 energieke vrouwen, en maakt een aanstekelijke mix van folk, pop, rock, country. Of, zoals 3-voor-12 schrijft, “Vrolijke hoempapa muziek en krachtige samenzang”. Die samenzang is nu precies wat Katzenjammer zo leuk maakt voor een “Vocal Sound of…” workshop. Instrumentaal kunnen de dames er ook wat van, ze spelen bij elkaar zo’n 30 instrumenten, waaronder hun nogal in het oog springende contrabas-balalaïka, maar met hun (samen)zang komt er écht wat los! Dit gaan we tijdens het weekend proberen te vangen in een aantal uitdagende koorarrangementen.
Let op: ook voor heren!

De workshop is bedoeld voor ervaren (koor)zangers, die graag snel en op een hoog niveau willen en kunnen werken, voor koordirigenten of zangdocenten die het leuk vinden om zelf ook weer eens ín het koor te staan. Er zullen geen audities worden gehouden, maar je moet wel in staat zijn, en de tijd hebben, om van te voren je eigen partij in te studeren. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het succesvolle verloop van de workshop! Voor het instuderen wordt uiteraard al het materiaal ruim op tijd beschikbaar gesteld. Tijdens het weekend zelf kan er dan volop aandacht worden besteed aan de samenklank, de sound, de groove, aan alles wat het samen zingen zo mooi maakt.

Data: 20/21 januari 2018, in Groningen.

Tijden:  10.00 – 17.00 uur, met op zondag 21 januari om 16.30 uur een afsluitend optreden.

Kosten: 110 euro, studenten 85 euro. Dit is inclusief alle bladmuziek, koffie en thee. Lunch, diner en eventuele overnachtingen zijn voor eigen rekening. Groningen heeft tal van leuke overnachtingsmogelijkheden, hotels en bed & breakfast lokaties. Als je overnachting nodig hebt, regel dat dan op tijd, want in hetzelfde weekend vindt Noorderslag/Eurosonic in Groningen plaats. Het kan dan nogal druk zijn….

Maximum aantal deelnemers: 25

Inschrijvingsformulier The Vocal Sound of Katzenjammer | 20 en 21 januari 2018

 

Verificatie

Wat zeiden deelnemers van de vorige “The Vocal Sound of…” workshops?

Erg leuk om met een groep onbekenden zoiets moois te maken! Dat geeft een enorme kick.

Geweldige ervaring!

Ik heb heel veel geleerd en intens genoten van het weekend.

Enthousiaste begeleiding, maar ook gewoon lekker positief-kritisch, daar hou ik wel van.

Ik vond de voorbereiding van de groep geweldig. Lekker meteen muziek maken!!

Moeilijke dingen doen op een natuurlijke manier. Gewoon omdat talent optimaal wordt aangesproken.

Ik vond het helemaal te gek ! Super arrangementen en super leiding. Leuke groep met allemaal goede zangers.

Weer veel geleerd en gedaan in korte tijd en veel nieuwe supermuzikale collega’s leren kennen.

Ik vond het heel prettig en knap dat jij muzikale struikelblokken effectief oplost, en is het niet vandaag, dan morgenochtend wel.

…heel blij met de sfeer in de groep – lekker samen werken aan mooie muziek.

Ik heb weer veel energie van dit weekend gekregen!

We hebben in korte tijd heel veel voor elkaar gekregen. Vond het jammer dat ik niet vaker met deze groep kan zingen 😉

Vooral veel zingen, niet echt meer noten stampen vond ik prettig. Er kon meteen begonnen worden om muziek te maken.