logo

workshops/coaching

  • Heb je als koor behoefte aan andere invalshoeken? Wil je met een groepje collega zangers iets compleet nieuws uitproberen? Wil je met je buren een koortje vormen voor de buurtborrel? Of met je collega's voor een personeelsfeest? Of met je vrienden voor een bruiloft? Er zijn genoeg redenen te bedenken voor het organiseren van een zangworkshop, of één/meerdere koorsessies. Op elk niveau en binnen elk genre zijn er mogelijkheden.
  • Zing je in een vocal group zonder dirigent? Dan zul je merken dat het vaak lastig is om zelf mee te zingen én het complete muzikale proces te bewaken, zoals een dirigent dat doet. Je kunt dit ondervangen door audio- of video-opnames te maken, maar het kan ook heel verfrissend en inspirerend zijn om een niet-zingende buitenstaander naar de groep te laten luisteren en kijken. Ik kan jouw groep helpen om verder te komen, door één of meerdere sessies te werken aan allerlei vocale zaken, zoals zuiverheid, blending, timing, groove, presentatie of microfoontechniek.
  Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
  Eén van de deelnemers aan de workshop "The Vocal Sound of Queen":
  Je bent zo mooi in verbinding met de groep. Je staat zo ver boven de muzieknoten, dat je de zangers echt ziet/hoort. Stelt vragen, overlegt. Maar als het erop aankomt, dan neem je onbetwist de leiding in handen. Prachtig om te zien hoe je dat doet.
 • Wil je je eigen dirigeer- en repeteer-vaardigheden graag aanscherpen? Ben je als koordirigent vooral bezig met klassieke muziek, maar wil je graag meer weten over het werken met lichte muziek? Dan kan ik je wellicht helpen. Er zijn allerlei onderwerpen mogelijk: een betere slagtechniek; efficiënt repeteren; het gebruik van de piano tijdens repetities; het instuderen van lastige ritmes...
  Ook wat betreft de werkwijze zijn er verschillende mogelijkheden: met of zonder koor, individueel of met een (kleine) groep, tijdens de repetitie van jouw eigen koor, of juist met een heel ander koor...

  Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.