logo

The Vocal Sound of John Mayer | 16 /17 februari of 30/31 maart 2019

Informatie voor deelnemers FEBRUARI Informatie voor deelnemers MAART

T

he Vocal Sound of… is een serie workshops voor ervaren (koor)zangers die geïnteresseerd zijn in bijzondere pop- en jazzmuziek. Een workshop duurt één weekend (zaterdag + zondag) waarin de muziek van één artiest of groep centraal staat. Van deze artiest of groep studeren we gedurende deze twee dagen een aantal uitdagende arrangementen in, met als afsluiting een kort, informeel optreden en opnames van de nummers. “The Vocal Sound of…” wordt georganiseerd en geleid door Hans Kaldeway. Hij schrijft ook de arrangementen die tijdens de workshop worden gebruikt.

“The Vocal Sound of Queen, Steely Dan, Björk, Peter Gabriel, The Pointer Sisters, Coldplay en Katzenjammer” gingen ons voor, nu is het tijd voor workshop nummer 8, met de muziek van John Mayer!
Al rond zijn 20-ste begonnen met het maken van zeer verdienstelijke albums, groeide John Mayer de laatste 15 jaar uit tot een echte popster. Je zou bijna vergeten dat hij ook nog eens een uitstekende, virtuoze gitarist is, en een begenadigd zanger. Zijn aanstekelijke songs bouwt hij op met elementen uit de folk, country, blues en rock. Een lekker groove en fraaie melodieën zijn kenmerkend voor zijn nummers. Dat kun je ook prima kwijt in een aantal uitdagende koorarrangementen!

De workshop is bedoeld voor ervaren (koor)zangers, die graag snel en op een hoog niveau willen en kunnen werken, voor koordirigenten of zangdocenten die het leuk vinden om zelf ook weer eens ín het koor te staan. Er zullen geen audities worden gehouden, maar je moet wel in staat zijn, en de tijd hebben, om van te voren je eigen partij in te studeren. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het succesvolle verloop van de workshop! Voor het instuderen wordt uiteraard al het materiaal ruim op tijd beschikbaar gesteld. Tijdens het weekend zelf kan er dan volop aandacht worden besteed aan de samenklank, de sound, de groove, aan alles wat het samen zingen zo mooi maakt.

Data: Er zijn tweede workshopmogelijkheden, de eerste in het weekend van 16/17 februari 2019, de tweede op 30/31 maart 2019! In Groningen.

Tijden:  10.00 – 17.00 uur, met op zondag 17 februari (2e workshop op 31 maart) om 16.30 uur een afsluitend optreden.

Kosten: 110 euro, studenten 85 euro. Dit is inclusief alle bladmuziek, koffie en thee. Lunch, diner en eventuele overnachtingen zijn voor eigen rekening. Groningen heeft tal van leuke overnachtingsmogelijkheden, hotels en bed & breakfast lokaties.

Maximum aantal deelnemers: 25, verdeeld over 5 stemgroepen (sopraan, mezzo, alt, tenor, bas)

Update: Bij beide workshops is alleen nog plek voor mannenstemmen. Dames kunnen zich gerust opgeven, maar komen op een wachtlijst.

Inschrijvingsformulier The Vocal Sound of John Mayer

 

Verificatie

Wat zeiden deelnemers van de vorige “The Vocal Sound of…” workshops?

Erg leuk om met een groep onbekenden zoiets moois te maken! Dat geeft een enorme kick.

Geweldige ervaring!

Ik heb heel veel geleerd en intens genoten van het weekend.

Enthousiaste begeleiding, maar ook gewoon lekker positief-kritisch, daar hou ik wel van.

Ik vond de voorbereiding van de groep geweldig. Lekker meteen muziek maken!!

Moeilijke dingen doen op een natuurlijke manier. Gewoon omdat talent optimaal wordt aangesproken.

Ik vond het helemaal te gek ! Super arrangementen en super leiding. Leuke groep met allemaal goede zangers.

Weer veel geleerd en gedaan in korte tijd en veel nieuwe supermuzikale collega's leren kennen.

Ik vond het heel prettig en knap dat jij muzikale struikelblokken effectief oplost, en is het niet vandaag, dan morgenochtend wel.

...heel blij met de sfeer in de groep - lekker samen werken aan mooie muziek.

Ik heb weer veel energie van dit weekend gekregen!

We hebben in korte tijd heel veel voor elkaar gekregen. Vond het jammer dat ik niet vaker met deze groep kan zingen 😉

Vooral veel zingen, niet echt meer noten stampen vond ik prettig. Er kon meteen begonnen worden om muziek te maken.