logo

lessen/coaching

SATB

S

chrijf je zelf (koor)arrangementen, of wil je dat gaan doen? Loop je tegen problemen aan, bij het arrangeren voor je koor, of voor een instrumentaal ensemble? Ik kan je helpen verder te komen met je arrangeervaardigheden. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld: je stuurt mij een arrangement dat jij gemaakt hebt, en ik voorzie het van commentaar en tips. Of: kom op bezoek met een arrangement (of meerdere arrangementen), dan bespreken we jouw werk, het arrangeerproces, en we proberen ter plekke verschillende dingen uit.

Onderwerpen waarbij ik je kan helpen zijn bijvoorbeeld: het maken van reharmonisaties; werken met muzieknotatieprogramma’s (Finale); het arrangeren van een complete band naar een effectieve pianobegeleiding; arrangeren vanuit improvisatie; arrangeren voor popkoor; het uitwerken van jazzharmoniën; hoe maak je interessante tweede/derde/vierde stemmen; hoe zorg je voor een grooving combinatie van tekst en ritme.

Meestal geef ik individueel les, waarbij je zelf aan kunt geven wat je graag wilt leren. Tijden en frequentie zijn in overleg. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.